sobota, 28. julij 2007

Tri. Zdravnica

Včeraj je bilo zanimivo.
Že navsezgodaj, me je pokonci vrgla sadistična budilka. Zanimiv način bujenja ima tale moja (vrag jo vzemi) zvoneča časomerilka. Najprej te s svojim grozljivo glasnim alarmom na smrt prestraši, da nevroendokrino komponento nadledvične žleze zadane kap. Reva v vsej paniki izloči nepredstavljive količine adrenalina, da imaš pulz kar naenkrat ekvivalenten kolibrijevemu. Potem ne moreš več zaspati. Zaradi brutalnih metod bujenja tega vražjega kosa plastike se ne moreš znebiti občutka, da se ti nekdo približije. Nekdo, ki ti bo dal narisati logaritemsko funkcjo ali te poskušal vsaj zadušiti z zobno nitko.
Nekako se mi je uspelo zvaliti iz postelje in prikrevsati do dnevne sobe. Čas za jutranjo rutino dveh trebušnjakov in štirih počepov. Včeraj je bila vadba še posebej naporna. Sem pa zelo ponosen nase. Uspelo mi je narediti kar tri trebušnjake. Zadnji sicer ni bil tako tehnično popoln kot prvi in drugi, pa vendar.
Nato hitro pod tuš. Tam se ni, razen parih šokov, ko se je peč odločila, da ne daje več tople vode in sem jo potem le s težavo prepričal v nasprotno, zgodilo prav nič pretresljivega.
Jutro sem nadaljeval s pešačenjem do zdravstvenega doma, kjer sem bil za zdravniški pregled naročen ob 10h. Tam sem se usedel v čakalnico in čakal. Nasproti mene je sedela ženska, ki je bila na vrsti pred mano. Vidno živčna je vprašala sestro.
Koliko časa bo približno potrebno počakati. Roke so se ji tako močno tresle od živčnosti, ker je, uboga, verjetno čakala na pregled že od 6h zjutraj.
Nikamor ne hodite, je rekla sestra, ta zdravnica hitro dela.
Na vrsto sem prišel čez uro in pol.
Ko sem končno vstopil v ordinacijo mi je dr. meglenka poslušala bitje srca in izmerila pritisk.
Spodnji pritisk imaš malo povišan. Aja? Mogoče je to od veselja do posedanja v čakalnici.
Zaradi česa bi pa lahko imel povičan pritisk, sem naivno vprašal.
Hja, tega pa ne vem.
Aha, v redu, bom šel pa vprašat ZDRAVNIKA!
37€. Razumna cena za 5 minut dela, ki ga je imela z mano. Naslednjič se bom na zdravniški pregled naročil kar pri Billu Gatesu.



Ni komentarjev: